In 2012 heeft de Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis zich vooral ingezet om het verblijf voor patiënten van het Westfriesgasthuis een ‘beetje meer thuis’ te laten zijn.

 

Dit heeft de Stichting gedaan door de volgende projecten mogelijk te maken.

 


Workshops Look Good, Feel Better

De dames van Look Good, Feel Better hebben workshops gegeven aan kankerpatiënten. In die workshops geven zij op een positieve manier praktische informatie en advies over uiterlijke verzorging bij kanker.


Aanschaf rode loper
De rode loper wordt gebruikt bij bijzondere omstandigheden in het ziekenhuis, bijvoorbeeld bij de modeshow die is gehouden voor borstkanker patiënten.


Aanschaf Wii spelcomputer voor de afdeling Revalidatie
Door de aanschaf van de spelcomputer kunnen kinderen spelenderwijs hun oefeningen doen.


Opknappen Dialyseafdeling
De wachtruimte voor patiënten, verschillende patiëntenkamers en de teamkamer hebben een opknapbeurt gekregen.


Kerstdiner voor patiënten
Op zondag 23 december is in het restaurant van het ziekenhuis een kerstdiner voor patiënten en hun naasten verzorgd.


Aankleding van de tuin van het radiotherapeutisch en oncologisch centrum
Het plein tussen het nieuwe centrum en het ziekenhuis wordt beplant met bomen met een West-Friese uitstraling en krijgt comfortabel tuinmeubilair zodat patiënten van het radiotherapeutisch centrum hier in het voorjaar en de zomer gebruik van kunnen maken.


Schilderactie vrijwilligers
In februari is twee keer een groep vrijwilligers aan het schilderen geslagen. Zij hebben kleine opknapklussen gedaan in het ziekenhuis. Mede door de hulp van een binnenhuisarchitect die haar diensten gratis heeft aangeboden (Selma Cool) zijn verschillende ruimten opgeknapt en hebben daardoor een huiselijke en frisse uitstraling.

 


Ook met specifieke donaties kan de Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis veel doen. Zo is er met een donatie die specifiek is bedoeld voor kinderen die met kanker in aanraking komen een kinderhoekje ingericht in het radiotherapiecentrum.

 

Dit alles zouden wij niet kunnen doen zonder onze sponsors. Als eerste bedanken wij onze vaste donateurs die voor een geregelde inkomstenstroom zorgen. Maar ook alle eenmalige donaties zijn van harte welkom. U kunt ervan uitgaan dat wij met zorg een goede bestemming voor uw donatie zoeken. Daarnaast bedanken wij onze sponsors:

  • BAM Utiliteitsbouw en BAM Techniek
  • Gemeente Hoorn
  • Deen Supermarkten
  • Rabobank West-Friesland