December

 


Kerstpakket

Om de waardering voor medewerkers en vrijwilligers van het Westfriesgasthuis te laten blijken is in samenwerking met DEEN Supermarkten een cadeaubon in het jaarlijkse kerstpakket toegevoegd.


Kerstdiner
Net zoals vorig jaar is in het Westfriesgasthuis een kerstdiner voor patienten en hun naasten georganiseerd. Een bijzondere avond die door patienten zeer is gewaardeerd. De Vrienden van het Westfriesgasthuis hebben hier met veel plezier een bijdrage aan geleverd.
 
Donatie door Tuinaanleg Takken
Tuinaanleg Takken b.v. heeft besloten haar kerstattentie dit jaar te schenken aan de stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis. Tuinaanleg Takken is al geruime tijd nauw verbonden aan het Westfriesgasthuis. Zo verzorgen zij het tuin- en terreinonderhoud van het ziekenhuis. Daarnaast houden zij in de winterperiode de wegen en paden sneeuw- en ijsvrij. Ze vinden het dan ook belangrijk om ook eens iets terug te doen voor het Westfriesgasthuis. Daarom besloten zij om dit jaar een kerstattentie van € 1.500,-- te schenken aan de Vrienden van het Westfriesgasthuis. "Ik hoop dat vele bedrijven dit voorbeeld zullen volgen, zodat Stichting Vrienden voor het Westfriesgasthuis vele extra’s kan realiseren voor het ziekenhuis." aldus Cees Takken, directeur van Tuinaanleg Takken.


November


De Stichting Vrienden heeft een bijdrage gedaan voor de feestavond die in november voor de vrijwilligers is georganiseerd. Alle vrijwilligers van het Westfriesgasthuis zijn die avond in het zonnetje gezet en hebben een buffet en een feestavond aangeboden gekregen.


Juli

Het Vriendenplein is donderdag 4 juli officieel geopend. De patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen vanaf nu gebruikmaken van het pleintje tussen het ziekenhuis en het centrum voor Radiotherapie en Oncologie.


Begin 2013 is het centrum voor Radiotherapie en Oncologie officiëel geopend. Door de komst van dat nieuwe gebouw ontstond er een open plein tussen het ziekenhuis en het centrum. Onlangs is dat plein verfraaid met meubilair, bomen en planten. Daarmee is een prettige omgeving voor patiënten en bezoekers gecreëerd, zodat zij zich welkom voelen om buiten een frisse neus te halen.


Wethouder Michiel Pijl was aanwezig om het plein officiëel te openen. Hij roemde in een korte toespraak de kracht en betrokkenheid van de lokale ondernemers, BAM Techniek & Utiliteitsbouw, DEEN Supermarkten en de Rabobank, voor hun bijdrage aan de inrichting van het plein. Zelf toonde de gemeente Hoorn haar goede wil door de Vrienden van het Westfriesgasthuis de Eenhoornzegel te overhandigen.


Juni

De tweede workshop koken (na de eerste in mei) voor patiënten met hartfalen was ook een succes. Onder de enthousiaste leiding van kok Kees Neefjes en gastvrouw Ria Nolles, werden verschillende lekkere gerechtjes zonder zout bereid. De smaak was echt verrassend en onder het genot van een heerlijk glas wijn, die door de cardiologen cadeau was gedaan, werd alles in een ontspannen sfeer genuttigd. De kookworkshops zijn mede mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis.



Behalve het doneren van de opbrengst van de moederdagtassenactie hebben de dames van de Ladies Circle de Cogge Rondte ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen gestoken. Zaterdag 15 juni zijn de familiekamers op de afdeling Orthopedie voorzien van een nieuw fris kleurtje en daarmee weer in puike conditie gebracht.

 

Mei


Op donderdag 23 mei ontving het bestuur van de Vrienden van het Westfriesgasthuis een cheque ter waarde van € 5.000,- uit handen van de directie van DEEN Supermarkten. Mede dankzij deze bijdrage kan het plein buiten bij het centrum voor Radiotherapie en Oncologie worden ingericht. Ook voor volgend jaar heeft DEEN een gift van € 5.000,- toegezegd.


Op de foto: Directeur Fons Deen en zijn dochter Else Miek Deen (PR-manager) overhandigen de cheque aan Jan Timmer, voorzitter van de Vrienden van het Westfriesgasthuis en Hugo Keuzenkamp, lid raad van bestuur van het Westfriesgasthuis en bestuurslid van de stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis.
V.l.n.r: Hugo Keuzenkamp, Fons Deen, Jan Timmer, Else Miek Deen.


Een frisse neus
Begin 2013 werd het centrum voor Radiotherapie en Oncologie officieel geopend. Door de komst van dit nieuwe gebouw, ontstond er een open plein tussen het ziekenhuis en het centrum. In samenspraak met de architect is toen een ontwerp gemaakt om het plein te verfraaien met behulp van meubilair, bomen en planten. Met als doel een prettige omgeving te creëren voor patiënten en bezoekers, zodat zij zich vrij voelen om buiten wanneer daar behoefte aan is een frisse neus te halen.

Vriendenplein
De inrichting van het plein wordt volledig gefinancierd door giften en donaties die zijn gedaan aan de stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis. Daarom draagt het plein de naam ‘Vriendenplein’. 
Fons Deen is blij dat hij namens DEEN supermarkten een bijdrage heeft geleverd aan het Vriendenplein. “Bijna iedereen kent wel iemand die kanker heeft, of heeft gehad. Het is een rotziekte. Daarom is het fijn als de mogelijkheid bestaat om even te kunnen ontspannen in een rustige en prettige omgeving.”

 

Overhandiging cheque Ladies Circle 
Jan Timmer voorzitter van de Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis heeft een cheque van maar liefst € 4.500,- in ontvangst genomen van de Ladies Circle De Cogge Rondte. De Ladies hebben dit jaar de opbrengst van het jaarlijkse moederdagtassenproject aan de Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis geschonken. Met dit bedrag worden de familiekamers op de afdeling Orthopedie opgefrist en van nieuw meubilair voorzien. 


Kookworkshop patiënten met hartfalen
Het ziekenhuis organiseert kookworkshops voor patiënten die met hartfalen te maken hebben gekregen. Patiënten leren op de workshops zoutarm en toch smakelijk te koken of hapjes te maken. De workshops worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Vrienden.

April


Deze maand zijn de bomen op het Vriendenplein bij het oncologisch en radiotherapeutisch centrum geplaatst. De inrichting van het plein wordt mogelijk gemaakt door sponsoring van de Stichting Vrienden. Het Vriendenplein wordt verder aangekleed met tuinmeubilair zodat patienten hier in de zomermaanden aangenaam kunnen verblijven.

 

In het radiotherapie centrum is een speelhoek in gebruik genomen, dit is mogelijk gemaakt door een particuliere schenking.

Maart

 

De Ladies Circle de Cogge Rondte

Op donderdag 21 maart hebben de dames van de Ladies Circle De Cogge Rondte een bedrijfsbezoek gebracht aan het Westfriesgasthuis.

 

Aanleiding voor dit bezoek is het jaarlijkse moederdagproject. Ieder jaar maken de Ladies met behulp van gesponsorde producten een superfraaie Moederdagtas! Met behulp van sponsoren worden 100 tassen (shoppers) samengesteld met allerlei heerlijke verwenproducten voor moeder, partner, oma of vriendin. De tassen worden verkocht aan vaders, grootvaders, echtgenoten, kinderen enz.

 

De opbrengst van de verkopen van de tassen gaat naar het goede doel. Dit jaar is gekozen voor de Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis. Met deze verwentassen worden niet alleen de moeders in West-Friesland in het zonnetje gezet, maar krijgt ook Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis een financieel steuntje in de rug.


De opbrengst van de moederdagtas wordt gebruikt om twee woonkamers van de afdeling Orthopedie op te knappen en gezelliger te maken. Op deze afdeling worden o.a. mensen verpleegd die een knie- of heupoperatie hebben gehad. Ter bevordering van het herstel van die patiënten moeten ze uit bed en verblijven ze in de woonkamers. Die zien er nu nog ongezellig en verouderd uit, waardoor patienten de neiging hebben op de patiëntenkamers te blijven. Het is bewezen dat patiënten sneller herstellen als zij in een huiskamersetting verblijven. Vandaar dat het van belang is dat de woonkamers sfeervol ingericht zijn.

 

De Ladies hebben het traject dat een patiënt doorloopt op de afdeling Orthopedie van dichtbij gezien, ze hebben een rondleiding gehad op de OK en Radiologie, en zijn daarna op de verpleegafdeling rondgeleid. Ze vonden het bezoek heel interessant en waardevol.

 

De verkoop van de moederdagtassen door Ladies’ Circle De Cogge Rondte is al jaren een groot succes.



Download

Download hiernaast het totaal aan onzeprojecten in 2013.

Overzicht projecten 2013.pdf Overzicht projecten 2013.pdf
Grootte : 1229,093 Kb
Type : pdf