Nieuws 2014

December

Dit jaar is voor de derde keer het kerstdiner voor patiënten en hun naasten georganiseerd. Inmiddels een zeer gewaardeerde traditie. De Vrienden zijn hoofdsponsor van dit diner. 

Lees verder...

Oktober

Zondag 5 oktober lieten ruim 50 kinderen en bijna 300 volwassenen zich van hun sportiefste kant zien. De opbrengst van de Westfriesgasthuis Loop(t) is dit jaar volledig ten goede gekomen aan de stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis. De opbrengst wordt gebruikt voor de afdeling Oncologie. Kanker is een slopende ziekte, die vaak om een intensieve behandeling vraagt. Patiënten met kanker brengen daarom veel tijd door in het ziekenhuis. De Vrienden willen het verblijf van deze patiënten waar mogelijk prettiger maken. Dit doen ze door te investeren in de aankleding en faciliteiten van de afdeling. 
Lees verder...


~~~

Look Good Feel Better
Dinsdag 7 oktober hebben 9 dames de workshop Look Good Feel Better gevolgd. Bij de workshop wordt op een positieve manier praktische informatie en advies gegeven over uiterlijke verzorging bij kanker. De uitgenodigde dames hebben enthousiast meegedaan. Naast informatie over uiterlijke verzorging is er ook tijd voor onderling contact en gesprekken over het verloop van de ziekte. Na afloop stond er een lunch klaar en tot slot kregen de dames een goedgevulde goodybag mee naar huis.


Juni

In juni zijn de patiënten van de afdeling Oncologie in het zonnetje gezet tijdens de verwenmiddag. De Vrienden hebben voor een mooie aankleding gezorgd door op iedere patiëntenkamer en de balie boeketten bloemen neer te zetten. Patiënten konden gekapt, gemasseerd en opgemaakt worden. Ook waren er muzikanten, was de humanistisch raadsvrouw aanwezig voor een goed gesprek en voor het aanbieden van mooie, toepasselijke gedichten. Na de avondmaaltijd werd een heerlijk mini-granddesert verzorgd door de keuken. De verwenmiddag is prima verlopen en is door patiënten, personeel en bezoek zeer gewaardeerd.


 

Mei

Het centrum voor Radiotherapie en Oncologie heeft twee nieuwe bewoners: een haas en eenschildpad. Samen kijken zij uit over het Vriendenplein bij het Westfriesgasthuis. Het kunstwerk werd dinsdag 27 mei onthuld door Jan Timmer, voorzitter van de stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis.
Lees verder...


~~~

Kiomi Woltering en Forrest MacGillavry zijn beste vriendinnen. Samen zitten ze in groep 8 van het Spectrum in Hoorn. Vorige week waren ze te zien op TV in de Beste Vrienden Quiz van Zapp (NTR, Nederland 3). Deze quiz draait om kennis en kameraadschap. De winnaars verdienen prijzengeld. Daarvan mogen ze de helft houden. De andere helft gaat naar een goed doel van hun keuze.
Kiomi en Forrest kozen voor de Vrienden van het Westfriesgasthuis als goed doel. Een conciërge van hun basisschool is namelijk ongeneeslijk ziek en was daarom een tijdje opgenomen op de afdeling Neurologie. Unithoofd Jack Koopman is geraakt door de actie van de meiden. Samen met de Vrienden van het Westfriesgasthuis zal hij ervoor zorgen dat het geld goed besteed wordt.

~~~

Het RSG college uit Enkhuizen, school voor voortgezet onderwijs, heeft vandaag een cheque van 11.000 euro overhandigd aan de Vrienden van het Westfriesgasthuis. Het geld is bestemd voor kindergeneeskunde en kinderoncologie en wordt besteed aan voorzieningen voor patiëntjes in de nieuwbouw. Het bedrag is de opbrengst van de jaarlijkse fancy fair van het RSG. Als dank voor deze gulle gift gaan kinderartsen van het Westfriesgasthuis gastcolleges aanbieden, bijvoorbeeld over de effecten van alcohol.


Maart

Vastgoedverbeteraar SW Wolda betaat dit jaar 60 jaar. Om dit te vieren is schilderwerk gedoneerd aan het Westfriesgasthuis. Via de Stichting Vrienden is Wolda in contact gebracht met de afdeling Intensive Care, deze afdeling is in maart van een nieuwe frisse kleur voorzien.


Februari

Via de Geestelijke Verzorging is een bijdrage geleverd voor De Wereld van Verschil, dit is een koker met materiaal, speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar die te maken krijgen met verlies van een ouder. Het is materiaal waar mensen zelf mee aan de slag kunnen zonder tussenkomst van een hulpverlener.


Januari

De kopklas en groep 8 van de Jules Verneschool in Hoorn hebben tijdens de nationale voorleesweek een sponsorloop georganiseerd waarvan de opbrengst ten goede is gekomen aan de Stichting Vrienden. Medewerkers van het Westfriesgasthuis hebben tijdens een nationale voorleesontbijt voorgelezen op de school en iets over hun werkzaamheden verteld.