Nieuws 2015

Najaar

Door het ziekenhuis zijn een drietal - zeer succesvolle - lezingen georganiseerd voor geïnteresseerden. Aandacht werd besteed aan Cardiologie en aan Orthopedie. De stichting Vrienden heeft aan de kosten hiervan een bijdrage gegeven. 
Lees verder over de eerste publiekslezing

November
Door de Stichting het Glaswerk werd een forse bijdrage beschikbaar gesteld om de herinrichting van de familiekamers van de afdeling INTENSIVE  CARE mogelijk te maken. In november werden de nieuwe kamers in een informele bijeenkomst door de Stichting het Glaswerk aan de afdeling overgedragen.

 

Oktober

Workshops / look good-feel better: jaarlijks worden er workshops gehouden voor oncologiepatienten om aandacht te kunnen geven aan de dagelijkse (uiterlijke) verzorging. Er zijn twee workshops gegeven die mogelijk zijn gemaakt door een gift van de stichting Vrienden.

  

Juni

Ten behoeve van de schoonheidssalon waar veel patiënten worden behandeld heeft de Stichting een substantiële bijdrage gegeven t.b.v. de aanschaf van een andere behandelstoel. Na ruim twintig jaar trouwe dienst was de behandelstoel in de salon hard aan vervanging toe. “We zijn heel zuinig geweest op deze stoel en hebben ‘m eindeloos vaak weten te repareren, maar nu was ie toch echt op,” vertelt Simone. Dankzij een gulle bijdrage van de stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis konden ze een nieuwe stoel uitzoeken. “We zijn er ontzettend blij mee en onze patiënten ook. Er zit zelfs stoelverwarming in! Hier kunnen we de komende 25 jaar weer mee vooruit!”


Speciaal voor mensen die etalagebenen hebben, is er van 1 t/m 4 juni een aangepast parcours van de Hoornse Avondvierdaagse uitgezet, o.a. in samenwerking met de vaatchirurgie van het Westfriesgasthuis. Voor mensen met etalagebenen valt lopen lang niet altijd mee, het is vaak pijnlijk en gaat moeizaam. Toch is het belangrijk dat ze voldoende beweging krijgen, omdat het de klachten vermindert. Het bedrag voor deelname wordt door de Vrienden betaald. 

Mei

De nieuwbouw van het Westfriesgasthuis is zo goed als voltooid. De verpleegafdeling Geriatrie is als eerste afdeling verhuisd. Bij binnenkomst op de versierde nieuwe afdeling zijn de patiënten verwend met een pakket verzorgingsproducten namens de Vrienden. Voor sommige patiënten betekent het gereedkomen van de nieuwbouw verhuizing naar een nieuwe plek in het ziekenhuis. Aan deze patiënten is extra aandacht gegeven door het ziekenhuis waaraan wij financieel hebben bijgedragen.

  

Maart

Het Westfriesgasthuis heeft deze maand voor het eerst 2 herdenkingsbijeenkomsten georganiseerd voor nabestaanden van patiënten die in 2014 in het ziekenhuis zijn overleden.  De bijeenkomsten waren indrukwekkend en zijn door zowel bezoekers als de organisatoren als zeer waardevol ervaren. Na afloop kregen de bezoekers een zakje met ‘vergeetmijniet’-bloemzaadjes mee. 


Januari

Zeven medewerkers van het Westfriesgasthuis hebben bij de start van de Nationale Voorleesdagen op 21 januari voorgelezen op de Jules Verneschool aan de grote Waal in Hoorn. Patholoog Vincent Cliteur was één van hen: "Een prachtig klusje. Leuk om de kinderen iets te vertellen over wat we doen in het ziekenhuis."

De kinderen uit groep 8 hielden als bedankje de afgelopen weken een sponsorloop, die € 253,60 heeft opgebracht voor de Vrienden van het Westfriesgasthuis.