Nieuws juli 2013


Op donderdag 23 mei ontving het bestuur van de Vrienden van het Westfriesgasthuis een cheque ter waarde van € 5.000,- uit handen van de directie van DEEN Supermarkten. Mede dankzij deze bijdrage kan het plein buiten bij het centrum voor Radiotherapie en Oncologie worden ingericht. Ook voor volgend jaar heeft DEEN een gift van € 5.000,- toegezegd.Op de foto: Directeur Fons Deen en zijn dochter Else Miek Deen (PR-manager) overhandigen de cheque aan Jan Timmer, voorzitter van de Vrienden van het Westfriesgasthuis en Hugo Keuzenkamp, lid raad van bestuur van het Westfriesgasthuis en bestuurslid van de stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis.
V.l.n.r: Hugo Keuzenkamp, Fons Deen, Jan Timmer, Else Miek Deen.Een frisse neus
Begin 2013 werd het centrum voor Radiotherapie en Oncologie officieel geopend. Door de komst van dit nieuwe gebouw, ontstond er een open plein tussen het ziekenhuis en het centrum. In samenspraak met de architect is toen een ontwerp gemaakt om het plein te verfraaien met behulp van meubilair, bomen en planten. Met als doel een prettige omgeving te creëren voor patiënten en bezoekers, zodat zij zich vrij voelen om buiten wanneer daar behoefte aan is een frisse neus te halen.

Vriendenplein
De inrichting van het plein wordt volledig gefinancierd door giften en donaties die zijn gedaan aan de stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis. Daarom draagt het plein de naam ‘Vriendenplein’.
Fons Deen is blij dat hij namens DEEN supermarkten een bijdrage heeft geleverd aan het Vriendenplein. “Bijna iedereen kent wel iemand die kanker heeft, of heeft gehad. Het is een rotziekte. Daarom is het fijn als de mogelijkheid bestaat om even te kunnen ontspannen in een rustige en prettige omgeving.”Eerder in mei 2013


 

Overhandiging cheque Ladies Circle
Jan Timmer voorzitter van de Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis heeft een cheque van maar liefst € 4.500,- in ontvangst genomen van de Ladies Circle De Cogge Rondte. De Ladies hebben dit jaar de opbrengst van het jaarlijkse moederdagtassenproject aan de Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis geschonken. Met dit bedrag worden de familiekamers op de afdeling Orthopedie opgefrist en van nieuw meubilair voorzien. 


Kookworkshop patiënten met hartfalen
Het ziekenhuis organiseert kookworkshops voor patiënten die met hartfalen te maken hebben gekregen. Patiënten leren op de workshops zoutarm en toch smakelijk te koken of hapjes te maken. De workshops worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Vrienden.