Nieuws 2017


Juni

De publiekslezing “Leve de longen” op 7 juni 2017 in het Van der Valk hotel is mede tot stand gekomen dankzij een financiële bijdrage van de Stichting Vrienden. Namens het bestuur waren Jan Jaap Nierop en Gijs Otten aanwezig. In het Noord-Hollands Dagblad van 8 juni heeft een uitgebreid verslag gestaan.


Mei

Op 24 en 31 mei is in de bedrijfskantine van het WFG een kookworkshop gehouden voor dialysepatiënten. Deze bijeenkomsten zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Stichting Vrienden. Namens de Vrienden hebben Marieke Bruins Slot en Jan Jaap Nierop (gedeeltelijk) deze bijeenkomsten bijgewoond.


Maart

Op 9 maart is tijdens een informeel diner in het WFG afscheid genomen van de voorzitter van de Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis, de heer Jan Timmer. De heer Timmer is in totaal 16 jaar lid van het bestuur geweest, waarvan de laatste 7 jaar als voorzitter. De Stichting Vrienden van het WFG is hem veel dank verschuldigd. In zijn plaats is mevrouw Marieke Bruins Slot tot voorzitter benoemd.Februari

Door de gulle gift van Frank de Graaff uit Blokker aan de Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis kon de afdeling oncologie een hoofdhuidkoeler aanschaffen.


Door gebruik te maken van de hoofdhuidkoeler wordt de kans op haaruitval bij kankerpatiënten kleiner. Het effect verschilt per persoon en is afhankelijk van de soort en dosering van de chemotherapie.

Lees verder...

Januari

Dankzij een toezegging van de stichting vrienden zullen in 2017 twee workshops met de stichting Look Good Feel Better worden gehouden. De workshops zijn bedoeld voor patiënten van het oncologisch dagcentrum Esperanz. Lees verder...


Ook heeft de stichting een bijdrage verleend om de herdenkingsbijeenkomst voor familie van overleden patiënten, die in maart zal worden gehouden, mogelijk te maken.